Licorice 43

Licorice 43

Hampus Thunholms signaturdrink med kaffe och licor 43

Licorice 43

Under Week 43 by Licor 43 har Hampus Thunholm, flerårig vinnare av Årets Bartenders’ Choice Awards, tagit fram en signaturdrink för veckan. Hampus är mest känd för att ha varit med och drivit den legendariska stjärnkrogen Fäviken, men också Svartklubben i Åre, Berns, L’avventura och Spesso.

Här presenterar vi Hampus nykomponerade drink för Licor 43. Man skulle kunna säga att det är en ljummen väldigt stor hot shot, eller en ljummen Irish Coffe. Men med sötman från Licor 43 då såklart. Hela tanken kring drinken är lyfta fram kaffet och vaniljlikören som den perfekta match det är. För denna drink hänger allt på temperaturen, eftersom om kaffet är för varmt så försvinner den goda smaken av Licor 43. Därför ska signaturdrinken helst serveras ljummen, omkring 42 grader varm. Med tanke på att det är en likörbaserad drink så har Hampus också valt att inkludera lakrits. Dels för att det enligt honom bidrar till ett torrt avslut i gommen. Salt är en otrolig smakhöjare, därför har vi också valt att salta grädden.

Betyg (3 röster)
4
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Licor 43 Likör
Kategori
Kaffedrinkar Moderna klassiska drinkar
Smaktyp
Kryddiga drinkar
Tillfälle
After dinner Brunch Juldrinkar Nyår Vinter

Ingredienser

  • 3 cl Licor 43
  • 10 cl kvalitetskaffe
  • 2 cl lakritssocker
  • 2 cl irländsk whiskey
  • Lättvispad grädde
  • Flingsalt
  • Till lakritssockret
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 4 g lakritspulver

Tillredning

  1. Gör lakritssockret genom att koka upp vatten med socker och lakritspulver. Låt sedan svalna.
  2. Koka kaffet och låt svalna till omkring 42 grader. Blanda sedan Licor 43, kaffe, lakritssocker och irländsk whiskey.
  3. Servera drinken i ett coupeglas, toppa med lättvispad grädde och strö en nypa flingsalt över grädden.

Kommentarer