Mimosa

ett glas med drinken mimosa

Mimosa

Den glamorösa champagnedrinken Mimosa lär ha skapats av bartendern Frank Meier på Hotel Ritz i Paris 1925. Men en liknande drink serverades som Buck’s Fizz på herrklubben Buck’s Club i London redan åren före. Då var receptet hemligt, men eftersom drinken ansågs vara mer juice än alkohol gav den herrarna i sällskapet en ursäkt att börja dricka redan före lunch. På 1940-talet blev Mimosa så starkt förknippad med Alfred Hitchcock – han lär ha druckit den till frukost – att han till och med misstogs för att vara dess upphovsman, ett rykte han gärna själv förde vidare. I dag är en klassisk Mimosa pricken över i på en lyxig brunch. Namnet Mimosa kommer från att mimosablomman var mycket populär i 20-talets Paris.

Betyg (16 röster)
3.5
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Mousserande vin
Kategori
Klassiska drinkar Moderna klassiska drinkar
Smaktyp
Fruktiga drinkar
Tillfälle
Alla hjärtans dag Aperitif Brunch Fördrinkar Nyår Påsk Sommar Vår

Ingredienser

  • 2 cl Cointreau
  • 4 cl färskpressad apelsinjuice
  • 8 cl mousserande vin

Tillredning

  1. Se till att alla ingredienserna är väld kylda
  2. Börja med att hälla i Cointreau i glaset
  3. Fyll på med apelsinjuice
  4. Avsluta med det mousserande vinet
  5. Servera och njut

Kommentarer