Estate Daiquiri

En klassisk Daiquiri slår det mesta en varm dag... om man så heter Petterson eller Hemingway. Lika svår som den är att stava till - lika enkel är den att blanda. Testa!

Estate Daiquiri

Daiquiri är en klassisk cocktail som är lika välrenommerad som den är enkel att göra. Kanske är därför den är så pass älskad - där Ernest Hemingway och F. Scott Fitzgerald varit de största förespråkarna för denna utsökta romdrink - utöver att den smakar otroligt gott. Daiquiri sägs ha sitt ursprung i Kuba, som en slags nödlösning under ett viktigt affärsmöte. Och vilken nödlösning!

Daiquiri är en drink som är en salig blandning ljus rom och sockerlag, och kan serveras såväl till efterfesten som en fördrink, eller som något man suger på vid bardisken eller i godan ro hemma.

En lika klassisk variant av daiquiri är strawberry daiquiri, som föga förvånande tillsätter en handfull (helst frusna) jordgubbar och frusen, krossad is i drinkmixen.

Ursprungsreceptet för Daiquiri innehåller också äggvita, vilket ni kan lägga till om ni så önskar. Lägg i så fall till 1 st äggvita och vispa ihop det i samband med ert val av rom, sockerlag och limejuice.

En klassisk Daiquiri slår det mesta en varm dag... om man så heter Petterson eller Hemingway. Lika svår som daiquiri är att stava till - lika enkel är drinken att blanda. Testa!

Betyg (12 röster)
3.5
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Rom-drinkar
Kategori
Klassiska drinkar
Smaktyp
Sour-drinkar
Tillfälle
Aperitif Sommar

Ingredienser

  • 1 1/2 del Appleton Rom
  • 1 del färsk limejuice
  • 1/6 del sockerlag
  • Citron eller apelsinskal

Tillredning

  1. Häll alla delarna i en shaker fylld med is.
  2. Skaka allt vad tygen håller.
  3. Sila upp i ett väl kylt cocktailglas.
  4. Garnera med citron eller apelsin.

Kommentarer