Junglebird

en glas med drinken Junglebird

Junglebird

En bittersöt och fruktig drink som sippas genom krossisen varma dagar. En riktigt Tiki-drink i den klassiska skolan.

Drinken skapades av barmästaren Jeffrey Ong på Kuala Lumpur Hotel vid hotellets öppnande den 6 juli 1973. Runt baren och hotellets pool fanns stora nät-tält med fåglar som sjöng och kvittrade. Drinkens namn kändes i miljön som det enda rätta. Fåglarna släpptes fria efter invigningen och tyvärr revs hotellet 2013 på grund av stadens utbyggnad och modernisering.

Drinken serverades i keramikmuggar formade som fåglar, där man drack ur fågelns svans.

Jeffrey Ong gick bort så sent som 2019 och blev under sin livstid något av en hjälte i Malaysia. Han hyllades vid sin bortgång i inhemska pressen för skapelsen av Malaysias enda internationellt hyllade drink.

Betyg (7 röster)
3.5
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Rom
Kategori
Moderna klassiska drinkar Tiki-drinkar
Smaktyp
Fruktiga drinkar
Tillfälle
Brunch Sommar Vår

Ingredienser

  • 4 cl mörk rom
  • 2 cl Campari
  • 5 cl ananasjuice
  • 2 cl limejuice
  • 2 cl sockerlag
  • ananas till garnering. Ta vara på hela - använd även bladen till garneringen

Tillredning

  1. Skaka alla ingredienserna i en shaker med massor av is
  2. Sila upp drinken över krossad is i ett glas eller keramikmugg
  3. Fyll upp med mer krossad is och garnera med ananas

Kommentarer