Mantuano Mule

en moscow mule med rom

Mantuano Mule

Drinken Moscow Mule har faktiskt en intressant historia. Den sägs ha uppstått under 1940-talet och har flera versioner, men den mest kända historien om dess ursprung involverar tre affärsmän: John G. Martin (som representerade Smirnoff-vodkan), Jack Morgan (som ägde en bar i Hollywood kallad Cock 'n' Bull) och Rudolph Kunett (som tillverkade ingefäraöl).

Historien går ungefär så här: John Martin hade svårt att sälja Smirnoff-vodka i USA på den tiden, och han gick med Jack Morgan för att diskutera hur man kunde öka försäljningen. Samtidigt hade Jack Morgan mycket ingefäraöl som han inte kunde sälja. Tillsammans med Rudolph Kunett, som ägde ett destilleri som tillverkade Smirnoff-vodka, skapade de Moscow Mule för att främja både vodkan och ingefäraölet. De sägs ha blandat de två tillsammans med limejuice och serverat det i kopparmuggar, vilket gav drinken dess ikoniska presentation.

Cocktailen fick sitt namn "Moscow Mule" eftersom vodkan var en viktig ingrediens och Smirnoff var ett ryskt varumärke, och mule var ett slanguttryck för en person som var medveten om pengar och utnyttjade andra. "Moscow" syftar på Ryssland, där vodka traditionellt produceras.

Den historiska berättelsen om Moscow Mule och dess ursprung har blivit en del av cocktailens charm och popularitet genom åren. Idag är Moscow Mule och dess olika varianter, inklusive Rum Mule!

Betyg (1 röst)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Rom
Kategori
Klassiska drinkar
Smaktyp
Söta drinkar
Tillfälle
Sommar

Ingredienser

  • 5 cl Diplomatico Mantuano
  • 10 cl Ginger Beer

Tillredning

  1. Använd ett högt glas med is.
  2. Bygg ingredienserna direkt i glaset.
  3. Garnera med en limeklyfta och en myntatopp.
  4. Tips! Häll ginger beer först och lägg rommen på toppen med hjälp av baksidan av en sked. Då blir det en snygg visuell effekt vid servering. Glöm dock inte bort att röra om drinken innan servering för bästa balans.

Kommentarer