Irish Old Fashioned – en trendig drink i irländsk tappning

De senaste åren har Old Fashioned-trenden vuxit sig allt starkare och nu kommer den i irländsk tappning. Petter Boman har bytt ut den amerikanska whiskeyn mot Tullamore DEW som är lenare i smaken.

 • Resultatet är en drink med mycket sötma samtidigt som man känner smaken av whiskeyn. Istället för att döljas så lyfts Tullamore DEW fram på ett trevligt sätt tillsammans med tonerna av aprikos och blommor, säger Petter

Han poängterar att det är viktigt att lägga tid på isen när man ska blanda en bra Irish Old Fashioned.  Ett tips är att göra drinken i ett separat glas där man rör drinken tillsammans med vanliga iskuber och därefter servera den i ett annat glas med en stor isbit i. Använd mycket is och rör inte om i drinken för mycket om du vill undvika att få en vattnig drink.

 • Old Fashioned är den drink jag själv oftast beställer och det är mycket spritiga drinkar överlag som gäller idag. Trenden startade i samband med Mad Men och har vuxit sig starkare med tiden. Nu känns tiden mogen för att laborera och leka lite mer med drinken och spriten istället för att tillsätta olika smaker, vilket ställer högre krav på bartendern då det krävs noggrannhet på millimetermått. Irish Old Fashion består egentligen av sötma, bitterhet och ett rejält mått med alkohol, säger Petter.
Betyg (2 röster)
3
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Tullamore D.E.W. Whiskydrinkar
Kategori
Moderna klassiska drinkar
Smaktyp
Söta drinkar
Tillfälle
Aperitif Vinter

Ingredienser

 • 5 cl Tullamore D.E.W.
 • 1 cl sockerlag
 • 3 dashes med bitter
 • apelsin

Tillredning

 1. Häll ingredienserna i ett rörglas
 2. Fyll upp med is och rör en stund
 3. Sila upp i ett tumblerglas
 4. Lägg i en stor isbit
 5. Garnera med apelsin

Kommentarer