Ingredienser
- 2 cl kallt Sumatra Gayo-kaffe (kan ersättas med ett liknande kaffe, gärna från Indonesien eller ett annat fylligt, kryddigt kaffe)
- 3 cl Tullamore Dew
- 1 cl Heering Coffee
- isbitar
- I shakern:
- 1 cl sockerlag med vaniljton
- 4 cl vispgrädde
- 1 cl Aperol
- 3 cl Tullamore Dew
- 2 cl kallt Sumatra Gayo-kaffe (kan ersättas med ett liknande kaffe, gärna från Indonesien eller ett annat fylligt, kryddigt kaffe)
- 1 cl sockerlag med vaniljton
- 1 cl Heering Coffee
- 4 cl vispgrädde
- 1 cl Aperol
- 3 cl Tullamore Dew 1 cl Heering Coffee I shakern:
- 2 cl vispgrädde
- 0.5 cl sockerlag med vaniljton
- 0.5 cl Aperol
Irish Dew skiktad
Irish Dew skakad
Irish Dew shot
Tillredning
- Skaka gräddmixen kraftigt till den får en krämig konsistens. Häll över ingredienserna i glaset. Garnera med grapefruktskal.
- Alla ingredienser blandas i en shaker och skakas. Häll över isbitar och sätt i ett sugrör.
- Skaka gräddmixen kraftigt till den får en krämig konsistens. Häll över ingredienserna i glaset.
- Kyl gärna whiskeyn och kaffelikören före eller skaka tillsammans med is.
Kommentarer