Hoagies – bröd till dina smarriga mackor

hoagiebröd på galler

Hoagies – bröd till dina smarriga mackor

Hoagiebröd är en typ av långt, mjukt och segt bröd som används för att göra hoagies, en populär amerikansk smörgås (ibland kallad submarines eller subs). Brödet är ofta lite tjockare än baguette och har en mjukare skorpa, vilket gör det perfekt för fyllningar som kött, ost, grönsaker och olika pålägg. Brödet är tillräckligt robust för att hålla en stor mängd fyllning men är ändå lätt och luftigt inuti, vilket gör smörgåsen lätt att äta.

Letar du efter ett recept på modern Steak Sandwish hittar du det här!

Tillagningstid

4 tim

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
4 tim
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Bakverk Jägermeister Mackor

Ingredienser

  • 6 g torrjäst
  • 2.5 dl ljummet vatten
  • 3 msk mjölk
  • 1 ägg
  • 540 g vetemjöl special
  • 2.5 msk strösocker
  • 1.5 tsk salt
  • 100 g smör
  • Till pensling

  • 1 ägg + olja + flingsalt

Tillagning

  1. Blanda jäst, vatten och mjölk i en degblandare.
  2. Vispa upp ett ägg tills det blir fluffigt och vänd ner det i jästblandningen.
  3. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och arbeta ihop det med mjölet, enklast är att använda händerna.
  4. Blanda ihop mjölblandningen i ägg- och jästblandningen. Arbeta med degblandaren i 10 min.
  5. Ta upp degen på bakbordet. Forma den till en boll och rundriv (att forma den till en boll med så slät, och spänd yta som möjligt).
  6. Lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfolie. Låt jäsa i ca 2h.
  7. Pressa ur luft ur degen med mjöliga händer. Tryck försiktigt med baksidan av handen.
  8. Sätt tillbaka plastfolien och låt jäsa i 1 timme till.
  9. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6-8 delar. Lägg en degbit i din kupade högerhand och forma den till en avlång bulle genom att vika in kanterna tills en snygg, spänd bullform uppstår. Täck bröden med en bakduk och låt jäsa i 1 timme till.
  10. Sätt ugnen på 220°C.
  11. Ställ in en stor ugnsform med vatten längst ner i ugnen.
  12. Vispa upp ägg och en skvätt olja. Pensla bullarna och strö över lite flingsalt.
  13. Sänk ugnen till 200°C och baka mitt i ugnen i 15-20 min tills bullarna fått en fin färg. Låt svalna på galler.

Kommentarer