Tiramisú di Natale – tiramisu med smak av jul

Tiramisu är en ljuvlig italiensk dessert som har blivit omtyckt över hela världen. Namnet "tiramisu" betyder bokstavligen "dra upp mig" eller "pigga upp mig" på italienska, vilket antyder att denna dessert kan ge dig en riktig smakupplevelse och energi.

Samantha gör en modern och lättar variant av denna klassiska dessert. Inget kaffe och ingen sprit utan med smak av apelsin och saffran.

Tillagningstid

30 min

Antal

8 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 min
Antal
8 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Bakverk Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Julmat

Ingredienser

  • 1 pandoro - kan ersättas med färdigt köpt tårtbotten 
  • 500 g mascarpone
  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 1 påse saffran
  • apelsin: zest och saft
  • Till servering

  • bär som t ex hallon, blåbär lingon
  • mynta
  • florsocker

Tillagning

  1. Vispa äggulorna med sockret. Tills att krämen är fluffig och ljus
  2. Blanda in saffran och mascarpone. Rör om.
  3. Häll i en spritzpåse- eller spara undan i en skal
  4. Blanda in apelsinzest- bara den orange av skalet.
  5. Pressa apelsinsaft, och spara undan
  6. Skär pandoro i skivor. Pensla apelsin saft på varje skiva. 
  7. Fördela mascarpone kräm.
  8. Gör om flera lager tills att krämen tar slut.
  9. Garnera med bär, några mynta blad och strö över flor socker”

Kommentarer