Cheesecake i glas med GT-gelé

Cheesecake i glas med GT-gelé

Cheesecake i glas med GT-gelé

Att ge bort en bukett röda rosor är för många en självklar kärleksförklaring. Men, rosor kan även fungera som smaksättare i både mat och dryck. Ett exempel är Hendrick´s Gin, som får sin unika smak av bland annat röda rosenblad och gurka. Dess komplexa karaktär gör att den även fungerar utmärkt att använda i matlagning.

Så varför inte göra middagen ännu mer romantisk och ge rosorna en given roll – även som smaksättare i maten? Här i en fantastisk dessert!

Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Här delar kokboksförfattaren Eleonora von Essen med sig av sina bästa recept, specialkomponerade för kärlekens dag.

Tillagningstid

1 timma 30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma 30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Alla hjärtans dag Nyårsmat

Ingredienser

  • 300 g naturell färskost
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk florsocker
  • 1 ½ tsk fint rivet citronskal
  • 8 digestivekex
  • 4 citronskivor
  • GT-gelé

  • 3 gelatinblad
  • ½ dl pressad citron
  • 2 msk socker
  • ½ dl Hendrick’s Gin
  • 1¼ dl tonic

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Plasta in en liten form med kanter. Koka upp citronsaften tillsammans med sockret och ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i citronsaften. Rör i Hendrick´s Gin samt tonic och häll blandningen i formen. Låt stelna i kyl i minst en timme. Lyft ur gelén ur formen och skär den i tärningar.
  2. Vispa ihop cream cheese, gräddfil, florsocker och citronskal. Krossa kexen och fördela hälften i fyra glas. Klicka eller spritsa i hälften av ostkrämen. Lägg ett lager kexsmulor ovanpå och ös på med den sista krämen. Sätt i en citronskiva och toppa med gelétärningar.