Chokladpannacotta med mascarpone, rostad pinjenöt och blåbär

ett glas med chokladpannacotta och en flaska vin

Chokladpannacotta med mascarpone, rostad pinjenöt och blåbär

En klassisk chokladdessert som är strålande god och lätt att förbereda. Bara att dekorera med pinjenötterna och blåbären och servera. Vinet i glaset är såklart ett sött vin från sydligare breddgrader och det får gärna bjuda på en tydlig sötma för att möta dessertens sötma. Vin gjort på druvan pedro ximenez kommer att bli en fullträff. Det är fikon, choklad, torkad pomerans, mörk sirap, russin och nötter. Mums!

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Nyårsmat Sommarmat

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 100 g choklad ca 50% kakao
  • 1 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 gelatinblad
  • 1 förpackning mascarpone
  • blåbär
  • pinjenötter
  • 1 citron

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och värm upp det så det precis börjar koka. Tillsätt hackad choklad och rör tills det löst sig. Tillsätt gelatinblad och rör igen. Häll upp i glas och ställ in i kyl.
  3. Rosta pinjenötter i en torr panna tills de fått lite färg
  4. Blanda mascarponen med lite citronjuice och citronzest.