Ingen har missat att det var Christin Kashou, 24 år, som gick raka vägen till finalen, utan en enda elimineringstävling, och tog hem titeln Sveriges Mästerkock 2021. Juristen som nu lägger lagboken på hyllan och istället fattat tag om sin nya kokbok ”Mina asiatiska favoritrecept”. Man skulle kunna säga det är ett hastigt karriärsbyte, men Christin blickar bara framåt.
Tillsammans med vaniljlikören Licor 43 har Christin tagit fram recept, som introducerar likören som en ingrediens till bakning. För Christin själv är bakning än så länge bara en kul hobby, i relation till sin stora passion för matlagning. Det blir oftast recept som ger lite svängrum och man har möjlighet att krydda eller smaksätta fritt.
– Jag bakar gärna och tycker det är väldigt roligt. En fika är inte en fika utan ett bakverk, lika lite som en riktigt middagsbjudning inte är fulländad utan dessert, säger Christin.
Med sitt intresse för oväntade smakkombinationer och att introducera nya sådana såg hon tillfället att upptäcka bakning med Licor 43 som en kul utmaning och satte sedan samman tre recept vars aromer vilar på vaniljen från likören.
– För mig har Licor 43 främst agerat huvudkomponent i en god hot shot, men nu spelar den också en central roll i min nya, lite festliga, tappning på den Baked Alaska jag gjorde i finalen, säger Christin.
Hon beskriver receptet som en dessert som passar perfekt som avslut på en härlig sommarmiddag eller vid ett firande.
– Det är ett kul och något avancerat bak, som dels ser väldigt pampigt och imponerande ut men som också passar väldigt bra för sommarens alla festliga tillställningar. Som en avec inbakad i en efterrätt, säger Christin.
Christin hittar ni på Instagram här.