Cointreautryffel med apelsin och nejlika

En tryffel som du enkelt kan göra hemma. Här visar Annie Hesselstad hur du gör steg för steg. Annie som dessutom gör årets dessert på nobelmiddagen! Så Annie vet vad hon gör!

Hoppas det smakar.

Tillagningstid

12 tim

Receptvy
Tillagningstid
12 tim
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Julmat Påskmat

Ingredienser

  • 80 g mörk komunto Valrhona eller mörk choklad ca 70%
  • 130 g mjölkchoklad
  • 10 g glukos
  • 100 g grädde
  • zest från 1 st apelsin
  • 20 g smör
  • 15 g cointreau
  • 100 g kakao
  • 10 g malen nejlika

Tillagning

  1. Smält chokladen till ca 50% i micro
  2. Koka upp glukos, grädde och apelsinzest
  3. Låt svalna något och häll sedan över chokladen, rör ihop till slät emulsion
  4. Tillsätt rumstempererat smör och cointreau och rör ihop utan att röra in för mycket luft. Det ska bli en glansig massa
  5. Häll upp i plastad brödform och låt stelna över natt i kyl
  6. Skär i kuber och rulla i kakao blandat med nejlika
  7. Det går också utmärkt att gjuta tryffeln i en skål och rulla bollar

Kommentarer