Ingredienser
- 5 dl vaniljglass av högsta kvalité
- 50 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 dl vispgrädde
- 2 nypor flingsalt
- 100 g vit choklad
- 1dl hasselnötter (skalade)
Tillagning
- Kolasås:
- Lägg smör, socker, ljus sirap och grädde i en kastrull. Värm på och låt få ett uppkok men passa så det inte kokar över. Sänk värmen och låt koka ihop till en fin tjock konsistens, ca 15 min. Tillätt flingsalt och ställ åt sidan till servering.
- Crumble:
- Riv den vita chokladen på en plåt med bakplåtspapper gör ett tunt lager av chokladen och rosta i ugnen på 175C tills den får lite färg ca 5 min. Passa så den inte bränns. Låt svalna och smula sönder till crumble.
- Rosta hasselnötterna i torr panna tills de fått lite färg. Hacka ner nötterna i lite blandad storlek
- Före servering ställ in glassen i kylskåpet i 15-30 min så blir det lättare att göra ett snyggt ägg.
Kommentarer