Glass med rostad vit choklad, hasselnöt och salt karamell

dessert med glass vit choklad och vinglas med flaska

Glass med rostad vit choklad, hasselnöt och salt karamell

En glass går alltid hem. Till unga som vuxna. Denna eleganta glass har även smak av en liten sälta och rostade hasselnötter. En perfekt kombination till ett sött vin som till exempel Moscatel. 

Tillagningstid

mer än 4 timmar

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
mer än 4 timmar
Antal
4 portioner
Betyg (3 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt

Ingredienser

  • 5 dl vaniljglass av högsta kvalité
  • 50 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 nypor flingsalt
  • 100 g vit choklad
  • 1dl hasselnötter (skalade)

Tillagning

  1. Kolasås:
  2. Lägg smör, socker, ljus sirap och grädde i en kastrull. Värm på och låt få ett uppkok men passa så det inte kokar över. Sänk värmen och låt koka ihop till en fin tjock konsistens, ca 15 min. Tillätt flingsalt och ställ åt sidan till servering.
  3. Crumble:
  4. Riv den vita chokladen på en plåt med bakplåtspapper gör ett tunt lager av chokladen och rosta i ugnen på 175C tills den får lite färg ca 5 min. Passa så den inte bränns. Låt svalna och smula sönder till crumble.
  5. Rosta hasselnötterna i torr panna tills de fått lite färg. Hacka ner nötterna i lite blandad storlek
  6. Före servering ställ in glassen i kylskåpet i 15-30 min så blir det lättare att göra ett snyggt ägg.

Kommentarer