Hallonsorbet med bubblande Asti

sorbet med hallon i bubblande vin med glas

Hallonsorbet med bubblande Asti

Att servera en kall dessert till en lång måltid är ofta ett gyllene drag. Men kan behöva något lättare att fräscha upp sig med efter varma och smakrika rätter. En sorbet är just vad man behöver. Att göra den själv är inte svårt alls – bara att följa receptet nedan.

Här serverar vi den lite lyxigt med bubblande Asti som gärna hälls på direkt vid bordet. Då skummar det fint i glasen en liten stund framför gästerna.

Antal

4 portioner

Receptvy
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • 500 gr frysta hallon
  • 1 dl lönnsirap eller vanlig ljus sirap
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl färskpressad citronsaft
  • 1 äggvita
  • sött mousserande vin - Asti

Tillagning

  1. Lägg hallon, lönnsirap, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Låt sjuda någon minut. Mixa slätt med stavmixer. (och sila om du vill ha en slät sorbet). Låt svalna.
  2. Blanda hallonpurén med pressad citronsaft och lite citronzest om du vill ha en extra boost av citronen. Blanda runt.
  3. Vispa äggvitan till ett vitt skum och blanda ner i hallonpurén.
  4. Kör i glassmaskin och ställ i frysen. Har du ingen glassmaskin lägger du smeten i en behållare och fryser in. Efter 30 min tar du ut den och mixar den igen. Upprepa 2-3 gånger innan du fryser den klar.
  5. Frys in glasen i förväg. Om du vill göra fina ägg av sorben är det lättast att göra dem och sedan frysa in dem igen, då behåller de formen bättre. Orkar du inte göra sorbet kan du köpa en med bra kvalité istället, går lika bra det.
  6. Lägg i sorbeten i glasen och toppa med bubbel.

Kommentarer