Ingredienser
- 500 gr frysta hallon
- 1 dl lönnsirap eller vanlig ljus sirap
- 1 1/2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl färskpressad citronsaft
- 1 äggvita
- sött mousserande vin - Asti
Tillagning
- Lägg hallon, lönnsirap, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Låt sjuda någon minut. Mixa slätt med stavmixer. (och sila om du vill ha en slät sorbet). Låt svalna.
- Blanda hallonpurén med pressad citronsaft och lite citronzest om du vill ha en extra boost av citronen. Blanda runt.
- Vispa äggvitan till ett vitt skum och blanda ner i hallonpurén.
- Kör i glassmaskin och ställ i frysen. Har du ingen glassmaskin lägger du smeten i en behållare och fryser in. Efter 30 min tar du ut den och mixar den igen. Upprepa 2-3 gånger innan du fryser den klar.
- Frys in glasen i förväg. Om du vill göra fina ägg av sorben är det lättast att göra dem och sedan frysa in dem igen, då behåller de formen bättre. Orkar du inte göra sorbet kan du köpa en med bra kvalité istället, går lika bra det.
- Lägg i sorbeten i glasen och toppa med bubbel.
Kommentarer