Hemgjorda tunnbrödschips med Brillat Savarin och tryffelhonung

en bricka med ost, tunnbröd och honung

Hemgjorda tunnbrödschips med Brillat Savarin och tryffelhonung

Att steka några tunnbröd är lite pyssligare än man tror. Det gäller att få rätt temperatur på pannan och att passa så man inte bränner dem. Det är ett fantastiskt bra tips på en kombination som är strålande gott att servera mellan rätterna eller efter huvudrätten då man vill sitta kvar vid bordet och talas vid. Brillat Savarin är en färsk vitmögelost med extremt hög fetthalt. Här skär ett bubbel genom fetman och balanserar osten perfekt. En klassisk grundregel är att para ost och vin från samma region som t.ex Brillat Savarin med vit bourgogne.  Våga prova något helt nytt! Här bjuder vi på en spännande kombination med rött mousserande vin från Italien som kommer att matcha både osten och tryffelhonungen på ett utmärkt sätt!

Tillagningstid

Under 30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
Under 30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (4 röster)
3
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Nyårsmat Vintermat

Ingredienser

  • 1 påse tunnbröd
  • 1 brillat savarin ost
  • 1 burk tryffelhonung

Tillagning

  1. Skär tunnbrödet i lagom tjocka strimlor. Häll 1 cm olja i en stekpanna och sätt på medel + värme (8 av 10). Testa och lägg i ett bröd och se när det är lagom varmt. Det ska ta ca 30 sek innan brödet är gyllene så alltså inte för varm olja. Ta upp brödet och lägg på hushållspapper, salta direkt. Lägg en skiva ost på varje brödbit och ringla över lite tryffelhonung.