Hendrick’s-sorbet

gin sorbet

Hendrick’s-sorbet

En sorbet är aldrig fel att servera. Ett mer uppfriskande sätt att avsluta en middag finns inte. Här tipsar vi om en sorbet smaksatt med Hendrick's Gin. Detta innebär toner av enbär, gurka och rosenblad.

Tillagningstid

24 timmar

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
24 timmar
Antal
6 portioner
Betyg (3 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Alla hjärtans dag Nyårsmat Sommarmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • 300 g gurka
  • 4 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1,45 dl citronsaft
  • 14 cl Hendrick’s Gin

Tillagning

  1. Skala gurkan och mixa den till en puré.
  2. Koka vatten och socker till ett sockerlag och låt svalna.
  3. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén. Tillsätt Hendrick’s Gin.
  4. Rör ihop i en glassmaskin eller placera i frysen i minst ett dygn.
  5. Servera i frostade glas med gurka eller rosenblad.