Jordgubbsswiss

jordgubbar glass och grädde

Jordgubbsswiss

Ett nytt härligt recept från Linnéas Skafferi. Denna gång en enkel och underbar dessert.

"Visst är det gott att avsluta middagen med något sött? Jo, jag tycker nog det. Så idag har jag gjort jordgubbsswiss i portionsburkar. Här kan du vara precis så avancerad eller lat som du känner för. Maränger, sylt och glass går ypperligt att köpa färdiga i affären, eller så gör du egna. Jag valde det första alternativet."

Linneas Skafferi

https://blogg.alltommat.se/linneasskafferi/

Tillagningstid

20 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (3 röster)
4.5
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Midsommarmat Sommarmat Vårmat

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • vaniljglass
  • 1 dl jordgubbssylt
  • maränger
  • citronmeliss

Tillagning

  1. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Vispa grädden fast.
  2. Lägg en kula vaniljglass i botten på varje burk. Varva sedan skivade jordgubbar, sylt, grädde och maränger. Avsluta med jordgubbar och lite citronmeliss.
  3. Servera direkt!