Ingredienser
- 3-4 äpplen
- 50 g smör
- 3 msk farinsocker
- 250 g mascarpone
- 1.5 dl yoghurt, 10 %
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl dulce de leche
- äppelchips
- rostade hackade hasselnötter
- mynta
Karamelliserade äpplen
Mascarponekräm
Dulce de leche
Topping
Tillagning
- Blanda ihop mascarpone med yoghurt, honung och vaniljpulver. Ställ kallt fram till servering.
- Skala och klyfta äpplen. Smält smöret i en panna och stek klyftorna på medelvärme i 5-10 minuter. Vänd ner farinsocker och låt det långsamt smälta.
- Ta fram 4 glas/skålar.
- Fördela en klick dulce de leche, varma äpplen och lägg på en klick mascarponekräm. Strö över nötter, fördela äppelchips och mynta.
Kommentarer