Karamelliserade äpplen med dulce de leche & mascarponekräm

Karamelliserade äpplen med dulce de leche & mascarponekräm

Karamelliserade äpplen med dulce de leche & mascarponekräm

Varma karamelliserade äpplen med dulce de leche, en len mascarponekräm, rostade hasselnötter och äppelchips.

Är hösten här? Eller har du lyckats hitta goda fina äpplen i affären? Dags att lyxa till det med en riktigt smaskig dessert. Dessa varma goda äpplen är både smakrika och söta.

Passar perfekt att servera ett sött och mousserande vin till som Casalforte Moscato. 

Tillagningstid

30 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 min
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut

Passande dryck

en flaska moscato vin sött mousserande med ljusblå etikett
Mousserande vin Casalforte Moscato 59 SEK 37,5 cl
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

    Karamelliserade äpplen

  • 3-4 äpplen
  • 50 g smör
  • 3 msk farinsocker
  • Mascarponekräm

  • 250 g mascarpone
  • 1.5 dl yoghurt, 10 %
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Dulce de leche

  • 1 dl dulce de leche
  • Topping

  • äppelchips
  • rostade hackade hasselnötter
  • mynta

Tillagning

    Mascarponekräm

    1. Blanda ihop mascarpone med yoghurt, honung och vaniljpulver. Ställ kallt fram till servering.

    Karamelliserade äpplen

    1. Skala och klyfta äpplen. Smält smöret i en panna och stek klyftorna på medelvärme i 5-10 minuter. Vänd ner farinsocker och låt det långsamt smälta.

    Servering

    1. Ta fram 4 glas/skålar.
    2. Fördela en klick dulce de leche, varma äpplen och lägg på en klick mascarponekräm. Strö över nötter, fördela äppelchips och mynta.

Kommentarer