Ingredienser
- 75 g smör
- 200 g kavring
- 1 kruka basilika
- 250 g mascarpone
- 300 g getost (utan kanter)
- 400 g philadelphiaost
- 1 msk olivolja
- 1 riven vitlöksklyfta
- rivet skal av 1 ekologisk citron
- 1 gelatinblad
- salt
- nymald peppar
- 2 dl fintärnade cocktailtomater
- 2 dl fintärnade jordgubbar
- 1 tsk vit balsamvinäger
- 2 tsk olivolja
- salt
- nymald peppar
- basilikablad till garnering
Botten
Fyllning
Salsa
Tillagning
- Smält smöret och låt svalna.
- Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret.
- Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
- Grovhacka basilikan, även stjälkarna.
- Lägg hälften av mascarponen i en liten kastrull.
- Mixa resten av mascarponen med basilika, getost, philadelphiaost, olivolja, vitlök och citronskal.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm mascarponen försiktigt, den får inte koka. Ta från värmen och blanda i gelatinet. Låt svalna något och rör sedan ner blandningen i cheesecakesmeten. Smaka av med salt och peppar.
- Bred fyllningen över bottnen. Låt stå övertäckt i kylen minst 4 timmar.
- Blanda tomater, jordgubbar, balsamico och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Toppa tårtan med salsan vid servering. Garnera med basilikablad.