Smörbakade äpplen med vaniljkräm, varm honung & salta mandlar

Smörbakade äpplen med vaniljkräm, varm honung & salta mandlar

Smörbakade äpplen med vaniljkräm, varm honung & salta mandlar

Helbakade smöriga äpplen med rårörd vaniljkräm, kanel, varm honung och grovhackade salta mandlar.

När de svenska äpplena kommer vill man ta hand om dem på bästa sätt. Och det roliga är ju att när de väl kommer så kommer de i massor! Det vet de som har ett träd i sin trädgård. Var skall man göra av alla äpplen!

Vi har ett tips! Gör dessert! Som denna med helbakade äpplen och en smarrig vaniljkräm. Varför inte dessutom servera ett sött mousserande vin till? Till exempel Casalforte Moscato.

Tillagningstid

1 h

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 h
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Dessert
Måltid
Efterrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

    Äpplen

  • 4-5 äpplen
  • 3-4 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • kanel
  • Rårörd vaniljkräm

  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl kesella
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till servering:

  • 2 msk flytande, varm honung
  • 2 msk hackade, salta mandlar

Tillagning

    Äpplen

    1. Sätt ugnen på 220°C.
    2. Skölj äpplena och skär av en bit av toppen. Vill man ta bort kärnhuset så gör man det, men inget måste. Lägg äpplena i en smord form, stek- eller munkpanna. Fördela en klick smör, strö över socker och pudra över lite kanel.
    3. Baka äpplena i 15-20 minuter.

    Vaniljkräm

    1. Vispa grädde och kesella fluffigt. Vispa ner äggulor, strösocker och vaniljsocker.

    />

    1. Servera äpplena varma tillsammans med vaniljkräm, varm honung och hackade, salta mandlar.

Kommentarer