Ingredienser
- 4-5 äpplen
- 3-4 msk smör
- 2 msk strösocker
- kanel
- 1.5 dl grädde
- 1 dl kesella
- 2 äggulor
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk flytande, varm honung
- 2 msk hackade, salta mandlar
Äpplen
Rårörd vaniljkräm
Till servering:
Tillagning
- Sätt ugnen på 220°C.
- Skölj äpplena och skär av en bit av toppen. Vill man ta bort kärnhuset så gör man det, men inget måste. Lägg äpplena i en smord form, stek- eller munkpanna. Fördela en klick smör, strö över socker och pudra över lite kanel.
- Baka äpplena i 15-20 minuter.
- Vispa grädde och kesella fluffigt. Vispa ner äggulor, strösocker och vaniljsocker.
- Servera äpplena varma tillsammans med vaniljkräm, varm honung och hackade, salta mandlar.
Kommentarer