Ingredienser
- 0,5 kg mjöl (rekommenderat: Farina 00 eller en Manitoba-mix för mer gluten i degen)
- 3,5 dl kallt kranvatten
- 0,5 g färsk jäst för salta degar
- 14 g olivolja
- 15 g salt
- 200 g mjölkchoklad
- 200 g grädde
- cirka 80 mixade mandlar (mixas till mandelkräm)
- mandelflarn
- chilipulver
- några stänk eller spray med Tullamore D.E.W.
Degen
Chokladganache
Topping
Tillagning
- Degen: blanda ihop 80 procent vatten med jäst tills det löses upp, tillsätt fyra femtedelar mjöl och resten av vattnet, arbeta ihop i exakt sju minuter. Tillsätt resten av mjölet. Arbeta degen i åtta minuter och tillsätt därefter saltet. Ringla ner olivolja långsamt så att inte klumpar bildas. Arbeta ihop degen tills degen blir 22 grader varm. Låt degen vila i 4 timmar innan du gör 200 grams pizzadegsbitar. Idealet är att göra degen dagen innan. Låt degen vila i kylen över natten, ta ut degen i förväg så att den är rumstempererad när du arbetar upp den.
- Chokladganachen: sjud upp grädden så att den nästan kokar. Ta bort från värmen, lägg i choklad och mandelmix. Rör runt med en slickepott så att chokladen och mandeln löser upp sig.
- Pizzan: forma degen i tunna och runda pizzabottnar. Addera ett tunt lager chokladganache. Sätt in pizzan i ugnen tills den är färdiggräddad, cirka 5 minuter. Ta ur pizzan ur ugnen, strö över mandelflarn och addera lite chilipulver. Spraya eller ringla över Tullamore D.E.W. direkt innan servering.