Ingredienser
- 4 skivor rågbröd
- 1 msk olja
- 1 burk MSC-märkt tonfisk i vatten
- 0,5 dl majonäs
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- 1/2 msk fisksås
- 1 msk ingefära, riven
- 2 vitlöksklyfta, riven
- 1/2 tsk Sriracha
- 1/2 rödlök, finhackad
- 1/2 dl (1 msk fryst) hackad koriander
- 1 lime (zest från en hel, saft från 1/2)
- 4 rädisor
- 1 msk svarta sesamfrön
- chiliflakes
- koriander
- salladslök
- 1/2 gurka
- 2 tsk ättika
- 2 tsk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 salladslök, tunt skivad
- 2 tsk gochujang (eller motsvarande)
Chilipicklad gurka
Tillagning
- Lägg in gurkan: skiva den tunt på en mandolin. Blanda ättika, strösocker, salt, salladslök och chili i en skål och ha i gurkan. Vänd rund väl så att all gurka blir täckt av såsen. Låt stå minst 30 minuter, gärna över natten.
- Skär rågbrödet i trekanter, pensla med olja och stek i het panna tills ytan fått färg.
- Riv ingefära och vitlök i en skål. Blanda i hackad koriander, limezest, finhackad rödlök, sesamolja, soja, fisksås och Sriracha.
- Blanda i avrunnen tonfisk och majonäs i en skål med såsen. Smaka av med limesaft.
- Fördela röran över bröden, toppa med inlagd gurka, rödlök, salladslök, tunt skivad rädisa, sesamfrön och chiliflakes.
Kommentarer
Jättegott. Alla de klassiska asiatiska smakerna kommer till sin rätt. Även fin fyllning till tunnbröds- eller tortillarullar.
Kul och vilken bra idé med rullarna! Tack!