Bakad hälleflundra med råstekt haricotsverts, ostronskivling, rödvinssås och körvel

Bakad hälleflundra med råstekt haricotsverts, ostronskivling, rödvinssås och körvel

Bakad hälleflundra med råstekt haricotsverts, ostronskivling, rödvinssås och körvel

Hälleflundra är en lite svårare fisk som kräver varsam behandling. Baka därför fisken långsamt så köttet inte stressas och blir torrt. Tillsammans med rödvinssåsen, råstekt haricotsverts och ostronskivling blir det en perfekt kombination. Önskas mer kolhydrater är det väldigt gott att rosta potatis till! Det är nu som ett rött vin till fisk blir en enastående god kombination! Svaret är rödvinssås och svamp. Lycka till och smaklig spis!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

1 timma 30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma 30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Sommarmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • hälleflundra
  • haricotsverts
  • ostronskivling
  • rödvin
  • schalottenlök
  • timjan
  • köttbuljong
  • tomatpuré
  • svartpepparkorn
  • körvel

Tillagning

  1. Skär ner rikligt med schalottenlök i mindre bitar och låt dessa svetta tillsammans med en klick smör i en kastrull i några minuter. Addera en klick tomatpuré, rödvin, några svartpepparkorn och en timjan-kvist och reducera tills hälften återstår. Addera köttbuljong och reducera tills hälften återstår. Sila av såsen och fortsätt reducera tills du är nöjd med smaken. Rör i en klick smör och smaka av med salt.
  2. Riv sönder svampen i strimlor och stek i smör tills den blivit gyllene. Addera haricotsverts och råstek dessa tillsammans med svampen i några minuter. Salta.
  3. Lägg fisken på en plåt och toppa med en klick smör. Baka i ugnen på 90°C tills innertemperatur på runt 55°C.
  4. Lägg upp på tallrik och toppa med körvel.