Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Carpaccio - Så enkelt och så gott! Sommar som vinter! Lägg upp fisken snyggt på fyra tallrikar och servera ett glas cava till denna läckra förrätt. Smaklig spis!

Tipset: Enligt många rekommendationer så bör färsk fisk frysas innan den serveras rå.

Av Smak i Bild.

Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

20 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt

Ingredienser

  • 2 skivor panchetta
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk färsk citronjuice
  • 1 gult äpple, halverat och skuret i tunna skivor
  • 300 g hälleflundra skuren i tunna ”sashimi” skivor
  • 1 kruka körvel

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader, lägg panchetta på en plåt, stek i ugnen ca 10 min eller tills de är knapriga och lite till. Ta ut ur ugnen och låt panchettan svalna på papper.
  2. Blanda olja och citronjuice.
  3. Lägg äppelskivorna i botten på en tallrik, häll över en tesked med citronolja, lägg på hälleskivor så det täcker. Häll på 1 matsked citronolja, smula över panchetta och bryt körvelblad. Smaka av, salta om det behövs.