Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Carpaccio - Så enkelt och så gott! Sommar som vinter! Lägg upp fisken snyggt på fyra tallrikar och servera ett glas cava till denna läckra förrätt. Smaklig spis!

Tipset: Enligt många rekommendationer så bör färsk fisk frysas innan den serveras rå.

Av Smak i Bild.

Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

20 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt

Ingredienser

  • 2 skivor panchetta
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk färsk citronjuice
  • 1 gult äpple, halverat och skuret i tunna skivor
  • 300 g hälleflundra skuren i tunna ”sashimi” skivor
  • 1 kruka körvel

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader, lägg panchetta på en plåt, stek i ugnen ca 10 min eller tills de är knapriga och lite till. Ta ut ur ugnen och låt panchettan svalna på papper.
  2. Blanda olja och citronjuice.
  3. Lägg äppelskivorna i botten på en tallrik, häll över en tesked med citronolja, lägg på hälleskivor så det täcker. Häll på 1 matsked citronolja, smula över panchetta och bryt körvelblad. Smaka av, salta om det behövs.