Fish taco med picklad lök och mangosalsa

fish taco på ett tallrik med ljusstake

Fish taco med picklad lök och mangosalsa

Fish-taco har kommit att bli en av favoriterna när det gäller "street-food" i Sverige. Gött att slänga i sig på stan vid en foodtruck eller perfekt att servera till kompisarna på fredagskvällen tillsammans med ett glas vitt vin eller en öl.

Den knapriga ytan på fisken, den smakrika majonäsen och den syrliga röda löken. Ingen som inte kan tycka om det!

Antal

4 portioner

Receptvy
Antal
4 portioner
Betyg (2 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 600 gr torsk
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl panko eller strödbröd
  • 2 st rödlök
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 pkt fryst mango
  • 2 st avokado
  • 1 kruka koriander
  • 2 st lime
  • 1 st röd chili
  • 2 dl majonnäs (hemgjord eller hellman´s)
  • 2 msk srirashasås
  • 1 bit vitkål
  • små tortillabröd
  • olja till fritering

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Lägg i skivad rödklök och låt stå minst 1h, gärna längre.
  2. Tina mangon till rumstemp och lägg i en skål. Tillsätt tärnad avokado, strimlad chili, 2/3 av krukan koriander hackad, lite limezest och juice från en lime. Rör och låt stå till servering
  3. Blanda srirasha med majonnäsen och smaka upp med lite extra vitvinsvinäger och salt
  4. Strimla vitkålen fint.
  5. Salta fisken runt om och skär i lagom stora bitar för att passa i tacon. Doppa bitarna i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sedan i panko.
  6. Häll olja i en hög kastrull så att du har ca 1,5cm på botten. Hetta upp oljan till ca 170C. Stoppa ner en kötttermometer om du är osäker. Fritera fisken tills gyllene.
  7. Stek på bröden i panna tills de blir varma och får lite färg. Lägg kål i botten toppat med mangosalsan, fisken, picklad lök, majo och lite extra koriander.

Kommentarer