Ingredienser
- 600 gr torsk
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl panko eller strödbröd
- 2 st rödlök
- 0,5 dl ättika
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 pkt fryst mango
- 2 st avokado
- 1 kruka koriander
- 2 st lime
- 1 st röd chili
- 2 dl majonnäs (hemgjord eller hellman´s)
- 2 msk srirashasås
- 1 bit vitkål
- små tortillabröd
- olja till fritering
Tillagning
- Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Lägg i skivad rödklök och låt stå minst 1h, gärna längre.
- Tina mangon till rumstemp och lägg i en skål. Tillsätt tärnad avokado, strimlad chili, 2/3 av krukan koriander hackad, lite limezest och juice från en lime. Rör och låt stå till servering
- Blanda srirasha med majonnäsen och smaka upp med lite extra vitvinsvinäger och salt
- Strimla vitkålen fint.
- Salta fisken runt om och skär i lagom stora bitar för att passa i tacon. Doppa bitarna i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sedan i panko.
- Häll olja i en hög kastrull så att du har ca 1,5cm på botten. Hetta upp oljan till ca 170C. Stoppa ner en kötttermometer om du är osäker. Fritera fisken tills gyllene.
- Stek på bröden i panna tills de blir varma och får lite färg. Lägg kål i botten toppat med mangosalsan, fisken, picklad lök, majo och lite extra koriander.
Kommentarer