Ingredienser
- 4 kokade potatisar
- 3 kokade ägg
- 100 g smör
- 1 liten rödlök
- 1 burk matjessill (à 200 g)
- 2 msk hackad dill (färsk)
- 2 msk hackad gräslök (färsk)
- salt & peppar
- kumminknäcke
Tillagning
- Skär potatis och ägg i mindre bitar. Finhacka rödlök. Blanda samman i en skål.
- Häll av matjessillen (men spara spadet) och skär fisken i mindre bitar. Blanda ner i skålen tillsammans med dill och gräslök.
- Smaka av med salt, peppar och lite spad.
- Bryn smöret i en kastrull. Smält det på aningen högre än medelvärme och vispa sakta. När det börjar skumma, lukta nötigt och bli gyllenbrunt är det klart. Låt svalna en aning och blanda ner det i gubbröran.
- Servera på eller med knäckebröd.
- Tips: Vill man mjuka upp smakerna så kan man blanda ner några skedar majonnäs och crème fraiche.
Kommentarer