Näringsvärde 100g
Kalorier
74
Fett
20g
Kolhydrater
34g
Protein
14g
Salt
7g
Fiber
12g
Ingredienser
- 300 g tonfiskfilé fördelat på 2 skivor.
- salta efter smak.
- 2 skivor levainbröd eller annat surdegsbröd.
- 1 dl persiljeblad, sköljda
- 1 citron, riv endast av det gula på skalet, pressa ur juice och använd till salladen.
- 2 vitlöksklyftor, skalade
- 1 dl olivolja
- salt och peppar
- 1 st fänkål, skölj och skiva tunt, gärna med mandolin
- pressad citronjuice
- salt efter smak
- 2 msk olivolja
- 4 st salladslökar, skär bort blasten och dela på längden.
- ¼ gurka, skölj och strimla på längden.
- 6 basilikablad, riv i bitar.
- 2 dl Hellmans majonnäs
- 1 msk sesamolja
- 1 msk Tigersås
- blandade sesamfrön
Fisk
Bröd
Marinad
Sallad
Tigermajjo
Garnering
Tillagning
- Mortla persilja, citronskal och vitlök. Rör ihop till en marinad med olivolja, salt och peppar och pensla ut på brödet.
- Rosta på plåt i ugnen i 175 grader.
- Lägg den skivade fänkålen i en bunke, salta lätt och blanda runt. Häll över olivolja och citronjuice. Låt stå en stund.
- Koka upp vatten i en kastrull och blanchera salladslökarna i 2 minuter, häll av och kyl ner med kallt vatten.
- Rör ihop ingredienserna till Tigermajjon.
- Värm en grillpanna till hög temperatur, salta och halstra tonfisken lätt. Tranchera fisken på hälften.
- Bred ut ett lager Tigermajjo på det rostade brödet, lägg på tonfisken, lägg på den marinerade fänkålen, salladslöken, gurkan och basilikan. Garnera med sesamfrön.