Insalata tiepida di merluzzo al pesto

egen pasta med pesto

Insalata tiepida di merluzzo al pesto

Ljummen torsksallad med pesto gjord på mandlar. En underbar nyttig sallad med medelhavssmaker. Variera portionerna så kan ni servera den både som förrätt som huvudrätt. Ett friskt och fruktigt vitt vin utan ekfatslagring kommer att matcha denna så eleganta maträtt - Insalata tiepida di merluzzo al pesto. Buon appetito!

 

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk Sallad
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Sommarmat Vardagsmat

Ingredienser

  • 600 g torskfiléer
  • 5 potatisar (ca 500 g)
  • 2 krukor basilika
  • 50 g skållade mandlar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven parmesan
  • ½ dl olivolja
  • ½ ask ricotta (125 g)
  • 1 rödlök
  • 1 paket sallad, t.ex. roman
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten.
  2. Gör under tiden peston: häll basilikablad, mandlar, vitlök, salt, riven ost och olja i en matberedare. Mixa så att du får en slät kräm.
  3. Blanda peston med ricottan och häll i 3-4 msk av potatisvattnet och rör så att det blir en kräm med samma konsistens som filmjölk.
  4. Finhacka rödlöken.
  5. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Koka fisken i saltat vatten ca 1,5 minut eller tills att fisken är genomkokt (fryst fisk tar längre tid).
  6. Fördela salladen på ett serveringsfat.
  7. Blanda peston med potatisen och fisken. Rör försiktigt så att fisken inte går sönder.
  8. Lägg blandningen på salladen och strö över rödlök.