Ingredienser
- 600 g torskfiléer
- 5 potatisar (ca 500 g)
- 2 krukor basilika
- 50 g skållade mandlar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk riven parmesan
- ½ dl olivolja
- ½ ask ricotta (125 g)
- 1 rödlök
- 1 paket sallad, t.ex. roman
- salt och peppar
Tillagning
- Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten.
- Gör under tiden peston: häll basilikablad, mandlar, vitlök, salt, riven ost och olja i en matberedare. Mixa så att du får en slät kräm.
- Blanda peston med ricottan och häll i 3-4 msk av potatisvattnet och rör så att det blir en kräm med samma konsistens som filmjölk.
- Finhacka rödlöken.
- Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Koka fisken i saltat vatten ca 1,5 minut eller tills att fisken är genomkokt (fryst fisk tar längre tid).
- Fördela salladen på ett serveringsfat.
- Blanda peston med potatisen och fisken. Rör försiktigt så att fisken inte går sönder.
- Lägg blandningen på salladen och strö över rödlök.