Ingredienser
- 20 g pinjenötter
- 150 g riven västerbottenost
- 2 msk olivolja
- 2 cl färskpressad citronjuice
- 1 dl finhackad dill, spara 10 dill vippor till garnering
- 1 msk finskuren gräslök
- nymald svartpeppar
- 1 dl majonnäs
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk skånsk senap
- 2 msk finhackad dill
- 1 pkt 5 minuterssill, skuren i bitar.
Senapssill
Tillagning
- Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, lägg i pinjenötterna. Skaka om pannan då och då tills pinjenötterna rostats till den färg du önskar.
- Blanda osten i en bunke tillsammans med olivolja, citronjuice och dill. Blanda i svartpeppar efter smak.
Senapsill
- Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap och dill i en bunke. Smaka och tillsätt mer senap efter smak.
- Blanda i sillen. Låt gärna stå ett dygn för att smaken skall sätta sig.
Uppläggning
- Forma ost blandningen till små ”sushikuddar” och lägg på den botten du önskar.
- Toppa med en bit sill och garnera med dillvippa, gräslök och rostade pinjenötter.