Ingredienser
- 500 g laxsida
- 1 citron
- 1 kruka basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 60 g parmesan
- 1,5 dl pinjenötter
- 1-2 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
- 2 zucchini
- 1 citron
- 60 g ruccola
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- pinjenötter
- 2 dl matyoghurt
- 150 g fetaost
- 3 droppar honung
- 1⁄2 citron
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Zucchinisallad
Fetaostkräm
Tillagning
- Fetaostkräm: Smula ner fetaosten i matyoghurten. Tillsätt honung, några droppar citron, salt och svartpeppar. Smaka av.
- Zucchinisallad: Skiva zucchinin på längden med en mandolin. Rosta pinjenötterna. Pressa citronen och blanda i en skål med zucchinin. Häll över ruccola och toppa med olivolja, salt, svartpeppar och pinjenötter.
- Mixa alla ingredienserna till peston förutom citron. När du är nöjd med peston tillsätter du några droppar citronsaft och rör ner, samt 1 tsk citronzest. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Lägg över peston och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Laxen ska få innertemperaturen 54 grader.
- Servera laxen med zucchinisallad och fetaostkräm.
Kommentarer