Ingredienser
- 4 st kavring
- 50 g salmalax
- 50 g kallrökt lax
- 2 msk superfint skuren rotselleri (i små kuber)
- ½ kruka gräslök
- ½ kruka dill
- ½ - 1 msk kumminfrö
- 1 citron
- 2 msk smetana
- flingsalt
- olivolja
Tillagning
- Skär rotselleri i extremt små kuber, ju mindre desto bättre så var noggrann.
- Rosta kumminfrö i torr panna. Låt svalna.
- Skär ner laxen i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt rotselleri, rostad kummin, finhackad gräslök och dill. Smaka av med salt och lite olivolja. Blanda.
- Smaka upp smetana med citronzest, lite citronjuice och lite salt. Lägg på sprits om du har annars kan du ta med tesked också.
- Stansa kavringen i cirklar med ett lämpligt glas eller liknande.
- Lägg laxröran på brödet och toppa med smetana och lite extra gräslök