Laxtartar på kavring med rostad kummin, rotselleri och citronsmetana

Laxtartar på kavring

Laxtartar på kavring med rostad kummin, rotselleri och citronsmetana

God och lättlagad förrätt som passar vid alla festliga tillfällen. Maträtten går även bra att förbereda redan dagen innan! En mycket smakrik laxtartar där bland annat kavringen bjuder på en mustig smak och en pikant smak av rotselleri. Smetana och citron är en ljuvlig smaksensation och som kröner detta mästerverk till aptitretare. Vad har vi glaset? Det bör vara ett smakrikt vin med bra syra, generös frukt och fyllighet som kan möta laxens fetma och syrligheten i citronsmetana.

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Midsommarmat Nyårsmat Påskmat

Ingredienser

  • 4 st kavring
  • 50 g salmalax
  • 50 g kallrökt lax
  • 2 msk superfint skuren rotselleri (i små kuber)
  • ½ kruka gräslök
  • ½ kruka dill
  • ½ - 1 msk kumminfrö
  • 1 citron
  • 2 msk smetana
  • flingsalt
  • olivolja

Tillagning

  1. Skär rotselleri i extremt små kuber, ju mindre desto bättre så var noggrann.
  2. Rosta kumminfrö i torr panna. Låt svalna.
  3. Skär ner laxen i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt rotselleri, rostad kummin, finhackad gräslök och dill. Smaka av med salt och lite olivolja. Blanda.
  4. Smaka upp smetana med citronzest, lite citronjuice och lite salt. Lägg på sprits om du har annars kan du ta med tesked också.
  5. Stansa kavringen i cirklar med ett lämpligt glas eller liknande.
  6. Lägg laxröran på brödet och toppa med smetana och lite extra gräslök