Ingredienser
- 4 st toastbröd
- smör att steka i
- 100 g salmalax
- 100 g kallrökt lax
- 2 st schalottenlökar
- 2-3 cm purjolök
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk grovkornig senap eller senapsfrön i vinäger
- ½ kruka gräslök
- ½ kruka dill
- ½ grönt syrligt äpple
- 1 st fänkål
- 1 citron
- 4 msk majonnäs (helst hemgjord)
- citronjuice och salt efter smak
- 1 krasse
- 4 msk forellrom
Tillagning
- Strimla fänkålen så tunt det går med mandolin, lägg i isvatten och låt ligga till servering, minst 5 min. Torka snabbt i hushållspapper innan servering.
- Skär ner laxen i små kuber och lägg i en skål. Hacka lök, purjolök, äpple, dill, gräslök smått och blanda med laxen. Blanda i senapen precis innan servering.
- Smaka upp majonnäsen med citronzest, lite citronjuice och salt.
- Stek brödet i rejält med smör på medelvärme tills gyllene och krispigt.
- Lägg laxröran på brödet, toppa med majonnäs, isad fänkål, forellrom och krasse