Lyxig löjromsservering med brynt smörsmetana och potatiskrisp

Lyxigt löjroms-tilltugg

Lyxig löjromsservering med brynt smörsmetana och potatiskrisp

Lyxigt löjroms-tilltugg, perfekt till nyår eller andra festligheter. Servera gärna med ett glas champagne! Pysslet i denna maträtt är att fritera potatisen mästerligt, följ receptet noga så kommer det att gå galant och avsluta med att garnera godsakerna efter tycke och smak. Löjrom må vara en exklusiv råvara, men den är dryg och blir det något kvar i burken så går det att frysa löjrom, om och om igen. Förgyll livet med lyxigt löjroms-tilltugg och champagne, livets goda. Smaklig spis!

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • 4 st stora potatisar av fast sort
  • löjrom tills du skäms
  • 1 burk smetana
  • 50 g smör
  • 2 st schalottenlök
  • 1 kruka dill
  • olja till fritering

Tillagning

  1. Riv potatisen på den fina sidan på rivjärnet. Lägg potatisen i iskallt vatten och skölj några gånger så stärkelsen försvinner. Krama ur vattnet och lägg utspritt på en handduk så det torkar. När potatisen är helt torr friterar du i kastrull på 160-170C tills det tystnat eller tills potatisen har fått lite färg. Lyft upp på papper och salta direkt.
  2. OBS. Potatisen måste vara riktigt torr annars bubblar oljan över. Fritera i omgångar.
  3. Bryn smötet i en kastrull tills det fått en nötig ton. Häll bort det mesta av smöret och spara till något annat men behåll det bruna i botten. Blanda det bruna i botten med smetana och smaka upp med salt.
  4. Lägg potatiskrispet på en tallrik och toppa med löjrom, smetana, fint hackad lök och dill.