Ingredienser
- 3 kokta potatisar
- 3 kokta ägg
- 1 burk med matjesill (MSC-märkt)
- 1 dl smetana eller creme fraiche
- 1 näve machésallad
- 0,5 dl caviar/rom
- 0,5 rödlök
- 1 knippe gräslök
- en näve krasse
- en näve chips
- flingsalt
- svartpeppar
Tillagning
- Ta fram ett stort fat, eller använd flera mindre. Dela potatis, ägg och finhacka gräslök och rödlök.
- Häll av matjesillen och låt den rinna av på papper.
- Använder man fryst rom/caviar så kan det vara bra att ”hänga” den i en finmaskig sil eller kaffefilter (annars rinner det gärna ut på tallriken)
- Börja med att placera ut potatis och ägg (man kan skära av en liten bit/kant i botten så att äggen står stadigt).
- Fortsätt att klä kransen med sallad, sill, smetana, caviar, chips och strö sedan försiktigt över rödlök, gräslök, krasse, salt & peppar