Matjes midsommarkrans

Matjes midsommarkrans

Matjes midsommarkrans

Hur du serverar matjessillen på din buffé är helt avgörande för hur snabbt den går åt! Här serverar vi den med både spännande smaker och spännande "texturer" - såsom chips, rå rödlök och caviar. Vi kan garantera att den kommer att bli en storfavorit! Sill, nubbe och ett halvtorrt vin är också en vinnande kombination.

Receptet är tänkt som förrätt/bufférätt till 4 personer.

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Midsommarmat Sommarmat

Ingredienser

  • 3 kokta potatisar
  • 3 kokta ägg
  • 1 burk med matjesill (MSC-märkt)
  • 1 dl smetana eller creme fraiche
  • 1 näve machésallad
  • 0,5 dl caviar/rom
  • 0,5 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • en näve krasse
  • en näve chips
  • flingsalt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Ta fram ett stort fat, eller använd flera mindre. Dela potatis, ägg och finhacka gräslök och rödlök.
  2. Häll av matjesillen och låt den rinna av på papper.
  3. Använder man fryst rom/caviar så kan det vara bra att ”hänga” den i en finmaskig sil eller kaffefilter (annars rinner det gärna ut på tallriken)
  4. Börja med att placera ut potatis och ägg (man kan skära av en liten bit/kant i botten så att äggen står stadigt).
  5. Fortsätt att klä kransen med sallad, sill, smetana, caviar, chips och strö sedan försiktigt över rödlök, gräslök, krasse, salt & peppar