Pasta ripiena alla crema di salmone

pasta grön på tallrik

Pasta ripiena alla crema di salmone

Pasta fylld med lax- och mascarponemousse. Hemmagjord pasta är bland det godaste som finns. Har ni bråttom? Köp färdiga plattor i affären. Matcha maträtten med ett fruktigt rött vin och det behöver inte vara italienskt, även om det är bäst. Buon appetito!

Tipset: Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda den slät, len och elastisk i cirka 10 minuter. Låt vila minst 30 minuter i kylskåp. Nu har du en pastadeg som håller ihop när du kör den genom pastamaskinens olika steg.

 

Tillagningstid

2 timmar

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
2 timmar
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk Pasta
Måltid
Förrätt Huvudrätt

Ingredienser

  • 1 paket färska spenatlasagneplattor eller hemgjorda (se recept)
  • 100 g kallrökt eller gravad lax
  • 1 ask mascarponeost (250 g)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • ½ citron, saft
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 30 g smör
  • Färsk pasta

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 70 gram fryst hackad spenat

Tillagning

  1. Färsk pasta (hoppa över om du använder köpt pasta)
  2. Värm spenaten i en kastrull så att en del av vattnet avdunstar. Låt svalna.
  3. Häll mjölet i en hög på en bakbräda eller i en skål.
  4. Forma mjölet som en vulkan med en grop i mitten.
  5. Knäck ägget i gropen och häll i spenaten. Blanda försiktigt med en gaffel och fortsätt föra in mjöl i smeten, lite i taget.
  6. När det börjar bli svårt att använda gaffeln, ta hjälp av händerna och knåda in mer mjöl tills att du får en ganska kompakt deg. Låt degen vila en längre stund i kylskåp.
  7. Kavla ut i pastamaskin eller för hand till tunna lasagneplattor.

Pastafyllning

  1. Blanda lax, mascarpone och citronsaft i en matberedare.
  2. Finhacka eller klipp gräslöken.
  3. Smaksätt laxkrämen med 1 msk gräslök, salt och peppar.
  4. Dela pastaplattorna i rundlar på ca 5 cm i diameter. Enklast är att använda ett glas och stansa ut bitar.
  5. Lägg 1 tsk laxkräm på en rundel och lägg på en till rundel.
  6. Försöka att trycka ihop rundlarna utan att det blir en luftbubbla vid fyllningen.
  7. Använd en gaffel för att trycka ihop kanterna eller använd händerna.
  8. Koka upp vatten och salta.
  9. Smält smöret i en vid kastrull.
  10. Koka pastakuddarna ca 30 sekunder eller längre, det beror på hur tjock pasta du har.
  11. Lägg den kokta pastan i kastrullen med smör och blanda försiktigt.
  12. Servera med finhackad gräslök och svartpeppar.