Ingredienser
- 4 st portionsbitar lax med skinn
- 4 st pak choi
- 50 g smör
- 2 msk Kikkomansoja eller liknande
- ½ riven vitlöksklyfta
- 1,5 dl saltade jordnötter
- 1 kruka koriander
- jasminris (valfritt)
- neutral olja
Tillagning
- Droppa några droppar neutral olja i en stekpanna och stek fisken med skinnsidan nedåt på hög värme tills den fått rejält med färg. Lägg på en plåt och kör klart i ugnen till ca 50 grader innertemp.
- Dela pak choi på mitten så du får 8 st halvor. Koka upp lätt saltat vatten och förväll pak choi i 1-2 min. Kyl i kallt vatten så tillagningen avstannar. Torka med hushållspapper och bränn med gasbrännare eller stek snabbt i het torr panna tills den blir svärtad.
- Bryn smör och dra bort från plattan när den fått en gyllene ton och nötig doft. Låt svalna av 10 min. Tillsätt soja och riven vitlök och rör runt.
- Servera rätten med hackade jordnötter och koriander. För lite matigare rätt kan du servera jasminris till.