Torsk med räkor och skirat smör

en torsk på tallrik med räkor

Torsk med räkor och skirat smör

Vad kan vara godare än en perfekt tillagad torsk tillsammans med smör och räkor? Ja - vi vet faktiskt inte. Detta är verkligen maträtten till finaste middagsbjudningen. Vinet som passar utmärkt, är ett rent och friskt vin av t.ex sauvignon blanc eller chardonnay med en uns smörighet. Hoppas det smakar.

Tipset: Använd alltid en termometer vid tillagning av fisk för att uppnå ett bättre resultat.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Huvudrätt

Ingredienser

  • 12 potatisar
  • 4 bitar torskrygg ca 150 g st
  • 150 g smör
  • 100 g räkor
  • 1 kruka dill
  • 10 rädisor
  • 100 g socker ärtor

Tillagning

  1. Koka potatisen i en kastrull välsaltat vatten
  2. Värm ugnen till 200 grader, smöra en ugnsfast form, lägg i fisken med skinnsidan nedåt, salta och lägg en tunn skiva smör på varje bit. Låt gå i ugnen ca 15 min tills kärnan i fisken når 52 grader.
  3. Smällt resterande smör i en kastrull på låg värme.
  4. Dela rädisorna, skär sockerärtorna i bitar och plocka dillen i vippor. Blanda till en sallad.
  5. Servera torsken med det smälta smöret, de skalade räkorna och salladen.