Ingredienser
- 190gr Salmalax
- 1 pkt rispapper
- 1 gurka
- 4 rädisor
- 1 kruka koriander
- 1 pkt böngroddar
- 1,5 dl majonnäs
- 1msk japansk soja
- 1 msk srirachasås
- ½ msk sesamolja
- 2st salladslök
Tillagning
- Skär laxen i 0,5cm skivor
- Skala gurkan och dela på längden. Gröp ur kärnhuset med en sked. Dela gurkan i 1dl långa bitar och skär stavar.
- Skiva rädisa och salladslök tunt
- Blanda majonnäs med sriracha, soja, sesamolja. Smaka upp med lite salt
- Fyll på med lite varmt vatten på en platt tallrik med kant eller liknande. Lägg ner rispappret och låt det dra i vattnen 30 sek. Ta upp och låt rinna av lite innan du lägger det nu mjuka rispappret på en tallrik. Lägg på några skivor rädisa, koriander, salladslök, böngroddar, lax och lite majonnäs i mitten av arket. Vik in kortsidorna mot mitten och vik sedan ena långsidan över mitten, rulla så tajt du kan tills du har en rulle.
- Träning ger färdighet. Doppa vårrullen i soja eller i majonnäsen.
Kommentarer