Vietnamesiska springrolls med Salmalax och srirachamajonnäs

vietnamesiska springrolls på en tallrik med vinflaska

Vietnamesiska springrolls med Salmalax och srirachamajonnäs

Små underbara springrolls som är riktigt smakrika och goda. Lite pyssliga att göra med det är mödan värt! Du kan servera dem som en förrätt eller tillsammans med andra smårätter som serveras samtidigt. Ett modernt sätt att äta. Smårätter som vi äter under kvällen tillsammans med valda drycker. Roligt att servera olika drycker samtidigt. Ett glas vin, ett glas öl och en drink. Kan bli spännande smakkombinationer.

Tillagningstid

30

Antal

2 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30
Antal
2 portioner
Betyg (2 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch Vårmat

Ingredienser

  • 190gr Salmalax
  • 1 pkt rispapper
  • 1 gurka
  • 4 rädisor
  • 1 kruka koriander
  • 1 pkt böngroddar
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1msk japansk soja
  • 1 msk srirachasås
  • ½ msk sesamolja
  • 2st salladslök

Tillagning

  1. Skär laxen i 0,5cm skivor
  2. Skala gurkan och dela på längden. Gröp ur kärnhuset med en sked. Dela gurkan i 1dl långa bitar och skär stavar.
  3. Skiva rädisa och salladslök tunt
  4. Blanda majonnäs med sriracha, soja, sesamolja. Smaka upp med lite salt
  5. Fyll på med lite varmt vatten på en platt tallrik med kant eller liknande. Lägg ner rispappret och låt det dra i vattnen 30 sek. Ta upp och låt rinna av lite innan du lägger det nu mjuka rispappret på en tallrik. Lägg på några skivor rädisa, koriander, salladslök, böngroddar, lax och lite majonnäs i mitten av arket. Vik in kortsidorna mot mitten och vik sedan ena långsidan över mitten, rulla så tajt du kan tills du har en rulle.
  6. Träning ger färdighet. Doppa vårrullen i soja eller i majonnäsen.

Kommentarer