Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

Vietnamesiska wraps med lax och soya- och sesam dipp

Asiatiskt drömrecept när du vill ha något snabbt och lätt till en ljuvlig cava som Vilarnau. Fungerar utmärkt som både förrätt eller tilltugg innan middagen ska avnjutas.

Tipset: Variera fyllningen med dina favoritgrönsaker. Dock tänk på att inte använda blöt fyllning som tex. tomat som inte är urkärnad, då rinner vätskan igenom.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

20 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Fisk
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Nyårsmat Sommarmat

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs amerikansk eller hemgjord
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • sesamfrön till garnering
  • 8 st rispappers ark
  • 2oo g salma lax skuren i 1 cm tjocka strimlor
  • 2 st vårlök skivad på längden
  • ¼ gurka urkärnad och skuren på längden
  • ½ mango skuren i stavar
  • 1 st paprika
  • groddar
  • korianderblad eller körvelblad

Tillagning

  1. Rör ihop majonnäs med soja och sesamolja till en dipp.
  2. Blöt ett rispapper i varmt vatten tills det är mjukt i ca 15 sekunder och lägg ut det på en fuktad ren kökshandduk.
  3. Lägg lax, vårlök, gurka, mango, paprika, groddar och koriander på längden i mitteln, vik nedre delen och sidodelarna över fyllningen, tighta till och rulla ihop.
  4. Skär dina wraps på mitteln och servera.
  5. Smaklig spis!