Ingredienser
- 2 dl majonnäs amerikansk eller hemgjord
- 1 tsk japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- sesamfrön till garnering
- 8 st rispappers ark
- 2oo g salma lax skuren i 1 cm tjocka strimlor
- 2 st vårlök skivad på längden
- ¼ gurka urkärnad och skuren på längden
- ½ mango skuren i stavar
- 1 st paprika
- groddar
- korianderblad eller körvelblad
Tillagning
- Rör ihop majonnäs med soja och sesamolja till en dipp.
- Blöt ett rispapper i varmt vatten tills det är mjukt i ca 15 sekunder och lägg ut det på en fuktad ren kökshandduk.
- Lägg lax, vårlök, gurka, mango, paprika, groddar och koriander på längden i mitteln, vik nedre delen och sidodelarna över fyllningen, tighta till och rulla ihop.
- Skär dina wraps på mitteln och servera.
- Smaklig spis!