Kikärtsburgare med halloumi och sötpotatispommes

Kikärtsburgare med haloumi och sötpotatispommes

Kikärtsburgare med halloumi och sötpotatispommes

Detta är vegoburgaren av rang och ändå så lättlagad. Massor av goda tillbehör och det bästa av allt hemlagade pommes, mums. Om du inte har tillgång till en fritös. Lägg ut dina pommes på en ugnsplåt, ringla över olivolja. Baka dina pommes på 200 grader tills de fått tillräckligt med färg, salta efter smak. Smakrika vita viner är ett utmärkt val till burgaren. Smaklig spis!

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Hamburgare Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Brunch Sommarmat Vårmat

Ingredienser

    Burgare

  • 2 förpackningar, ca 760 g kikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tak lökpulver
  • ½ dl olivolja
  • 200 g haloumi, finriven
  • 2 ägg
  • ca 2 dl ströbröd
  • rapsolja till stekning
  • Sallad

  • 1 pkt surkål, avrunnen
  • 1 st grönt äpple, skuret i tunna skivor
  • 10 dragonblad, finhackade
  • Färskost

  • 30 g grillad paprika (på burk)
  • 150 g färskost
  • salt och peppar
  • 4 st hamburgerbröd
  • Sötpotatispommes

  • 2 stora sötpotatisar, skurna i stavar ca 0,5 x 0,5 cm.
  • salt

Tillagning

    Burgare

    1. Mixa alla ingredienser utom ströbröd till en smet, tillsätt hälften av ströbrödet för att bina ihop smeten och låt stå 10 min.
    2. Platta ut burgare, vänd upp dem i resterande ströbröd och stek i rapsolja. ca 3 minuter på varje sida.

    Sallad

    1. Blada surkål, äpple och dragon till en sallad och toppa din hamburgare med.

    Färskost.

    1. Mixa grillad paprika tillsammans med en skvätt olja från burken.
    2. Vänd upp paprikan med färskosten och bred ut på hamburgerbrödets botten.

    Pommes

    1. Fritera dina pommes i en fritös. Salta efter smak.