Ingredienser
- 2 förpackningar, ca 760 g kikärtor, avrunna och sköljda
- 1 dl finhackad persilja
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tak lökpulver
- ½ dl olivolja
- 200 g haloumi, finriven
- 2 ägg
- ca 2 dl ströbröd
- rapsolja till stekning
- 1 pkt surkål, avrunnen
- 1 st grönt äpple, skuret i tunna skivor
- 10 dragonblad, finhackade
- 30 g grillad paprika (på burk)
- 150 g färskost
- salt och peppar
- 4 st hamburgerbröd
- 2 stora sötpotatisar, skurna i stavar ca 0,5 x 0,5 cm.
- salt
Burgare
Sallad
Färskost
Sötpotatispommes
Tillagning
- Mixa alla ingredienser utom ströbröd till en smet, tillsätt hälften av ströbrödet för att bina ihop smeten och låt stå 10 min.
- Platta ut burgare, vänd upp dem i resterande ströbröd och stek i rapsolja. ca 3 minuter på varje sida.
- Blada surkål, äpple och dragon till en sallad och toppa din hamburgare med.
- Mixa grillad paprika tillsammans med en skvätt olja från burken.
- Vänd upp paprikan med färskosten och bred ut på hamburgerbrödets botten.
- Fritera dina pommes i en fritös. Salta efter smak.