”Le Burger”

hamburgare med sallad och på ett papper

”Le Burger”

Vem älskar inte hamburgare? Gärna utomhus, nygrillade tillsammans med ett glas rött vin. ;-) Dessa "franska" hamburgare är de vinvänligaste som finns. Prova!

Tipset: Servera gärna tillsammans med rostade potatisklyftor vända i hackad persilja och riven parmesan. Osten kan varieras med tex. Reblochon.

Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Hamburgare Kött
Måltid
Huvudrätt Till grillen
Tillfälle
Sommarmat

Ingredienser

    Burger

  • 600 g högrevsfärs
  • 2 st schalottenlökar, finrivna
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • Topping

  • 3 msk majonnäs
  • 12 st cornichoner delade på längden sallad, fint strimlad
  • 4 st briochebröd
  • 100 g fransk färskost, vitlök och örter
  • 4 msk rostad lök
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Tänd grillen med kolen fördelad till en aktiv glödsida och en inaktiv sida.
  2. Blanda högrevsfärsen väl med den rivna schalottenlöken, hälften av dijonsenapen, salta och peppra efter smak. Fördela färsen i fyra delar och klappa ihop burgarna.
  3. Blanda majonnäs med resterande dijonsenap till Dijonnäs.
  4. Grilla burgaren på den aktiva glödsidan, lyft sedan över till den inaktiva, gör likadant med bröden.
  5. Bygg burgaren från bottenbrödet. Bred på dijonnäs, fördela cornichoner och sallad, lyft på burgaren, lägg på den rostade löken, bred färskosten på toppbrödet och lägg ihop burgaren.