Ingredienser
- 600 g högrevsfärs
- 2 st schalottenlökar, finrivna
- 2 msk dijonsenap
- salt och peppar
- 3 msk majonnäs
- 12 st cornichoner delade på längden sallad, fint strimlad
- 4 st briochebröd
- 100 g fransk färskost, vitlök och örter
- 4 msk rostad lök
- salt och peppar
Burger
Topping
Tillagning
- Tänd grillen med kolen fördelad till en aktiv glödsida och en inaktiv sida.
- Blanda högrevsfärsen väl med den rivna schalottenlöken, hälften av dijonsenapen, salta och peppra efter smak. Fördela färsen i fyra delar och klappa ihop burgarna.
- Blanda majonnäs med resterande dijonsenap till Dijonnäs.
- Grilla burgaren på den aktiva glödsidan, lyft sedan över till den inaktiva, gör likadant med bröden.
- Bygg burgaren från bottenbrödet. Bred på dijonnäs, fördela cornichoner och sallad, lyft på burgaren, lägg på den rostade löken, bred färskosten på toppbrödet och lägg ihop burgaren.