Ingredienser
- 2-4 st sötpotatisar beroende på storlek
- Neutral olja till fritering
- 1-2 dl majsstärkelse (typ maizena)
- 1 ägg
- 1 msk vinäger
- 1 msk dijon
- 1 msk chilipulver
- 1 tsk sambal olek
- salt
- 1 knippe salladslök
- 1 krasse
Tillagning
- Blanda ägg, vinäger, dijon, sambal och chilipulver, mixa med stavmixer så allt blandas. Tillsätt olja droppvis i början under mixning, öka strålen vartefter majonnäsen blir tjockare. Smaka av med salt.
- Skrubba potatisen och skär i 1cm tjocka stavar. Lägg i iskallt vatten i ca 1tim. Torka av på papper eller handduk. Fritera på 150C i 4-5 min. Ta upp och låt svalna på papper. Detta kan du göra dagen innan och frysa in pommesen tills du vill använda dem
- Lägg pommesen i en stor påse eller i en skål och häll över maizena. Skaka eller vänd runt så alla blir täckta. Fritera på 180C tills gyllene och krispiga.