Sötpotatispommes med chilimajonnäs, salladslök och krasse

en tallrik med sötpotatis

Sötpotatispommes med chilimajonnäs, salladslök och krasse

Hur lyckas du med att fritera sötpotatis? Svaret är enkelt – du måste dubbelfritera! Dessa godingar kan du förbereda med den första friteringen redan dagen innan för att strax innan serveringen göra den andra friteringen.

Majonnäsen vispar du även den ihop dagen innan och förvarar i en burk i kylskåpet. Sätt gärna lite sting på den med sambal olek eller Srirachasås.

Goda att servera till ett glas bubbel eller till dina nygrillade hamburgare. Hoppas det smakar.

Tillagningstid

1 timma 30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma 30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Hamburgare Vegetariskt
Måltid
Snacks / tilltugg Till grillen
Tillfälle
Brunch Höstmat Sommarmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • 2-4 st sötpotatisar beroende på storlek
  • Neutral olja till fritering
  • 1-2 dl majsstärkelse (typ maizena)
  • 1 ägg
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijon
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk sambal olek
  • salt
  • 1 knippe salladslök
  • 1 krasse

Tillagning

  1. Blanda ägg, vinäger, dijon, sambal och chilipulver, mixa med stavmixer så allt blandas. Tillsätt olja droppvis i början under mixning, öka strålen vartefter majonnäsen blir tjockare. Smaka av med salt.
  2. Skrubba potatisen och skär i 1cm tjocka stavar. Lägg i iskallt vatten i ca 1tim. Torka av på papper eller handduk. Fritera på 150C i 4-5 min. Ta upp och låt svalna på papper. Detta kan du göra dagen innan och frysa in pommesen tills du vill använda dem
  3. Lägg pommesen i en stor påse eller i en skål och häll över maizena. Skaka eller vänd runt så alla blir täckta. Fritera på 180C tills gyllene och krispiga.