Vildsvinsburgare med jägerkaramelliserad lök

Vildsvinsburgare med jägerkaramelliserad lök

Vildsvinsburgare med jägerkaramelliserad lök

En rekorderlig vildsvinsburgare med goda smaker av sött, salt, lagrad ost och karamelliserad lök spetsad med Jägermeister.
Börja med att blanda samman färsen så att den får vila en stund medan ni förbereder tillbehör.

Det går även fint att välja färdiga vildsvinsburgare eller mala sin egen färs av exempelvis en bit karré. Mal den då gärna grovt.

Vildsvinsfärs är annars en mycket bra produkt som vi borde äta mer av.

Tillagningstid

45 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 min
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Hamburgare Jägermeister Kött
Måltid
Huvudrätt Till grillen
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

    Burgare

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 150 g bacon
  • salt & svartpeppar
  • olja och smör till stekning
  • Tillbehör

  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad och önskade grönsaker
  • sötpotatispommes
  • Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk sriracha
  • salt & svartpeppar
  • Jägerkaramelliserad lök

  • 4 gula lökar
  • 2-3 msk smör
  • 1 msk Jägermeister
  • 1 tsk farinsocker
  • salt & svartpeppar

Tillagning

    Burgare

    1. Skiva ner bacon och blanda ihop med färsen. Salta och peppra. Låt färsen vila en stund i kylen medan tillbehören förbereds.
    2. Forma till burgare med oljiga händer.
    3. Sätt ugnen på 150°C.
    4. Hetta upp en panna eller grillpanna.
    5. Stek i olja och smör tills de fått en fin stekyta på bägge sidor. Lägg på en skiva ost och sätt gärna in dem i ugnen.
    6. Dela på bröden och värm dem kort i ugnen eller i panna, de ska gärna få lite yta.
    7. Servera burgaren med bröd, sallad, karamelliserad lök, pommes och chilimajonnäs.

    Chilimajonnäs

    1. Blanda och smaka av.

    Jägerkaramelliserad lök

    1. Skala och skiva löken.
    2. Hetta upp en stekpanna, lägg i en klick smör. Stek löken glansig på låg värme. Låt den steka långsamt i 10 minuter och rör om då och då.
    3. Strö på socker, Jägermeister och rör runt. Låt steka ytterligare några minuter till. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer