Ingredienser
- 500 g vildsvinsfärs
- 150 g bacon
- salt & svartpeppar
- olja och smör till stekning
- 4 skivor lagrad ost
- 4 hamburgerbröd
- sallad och önskade grönsaker
- sötpotatispommes
- 2 dl majonnäs
- 2 tsk sriracha
- salt & svartpeppar
- 4 gula lökar
- 2-3 msk smör
- 1 msk Jägermeister
- 1 tsk farinsocker
- salt & svartpeppar
Burgare
Tillbehör
Chilimajonnäs
Jägerkaramelliserad lök
Tillagning
- Skiva ner bacon och blanda ihop med färsen. Salta och peppra. Låt färsen vila en stund i kylen medan tillbehören förbereds.
- Forma till burgare med oljiga händer.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Hetta upp en panna eller grillpanna.
- Stek i olja och smör tills de fått en fin stekyta på bägge sidor. Lägg på en skiva ost och sätt gärna in dem i ugnen.
- Dela på bröden och värm dem kort i ugnen eller i panna, de ska gärna få lite yta.
- Servera burgaren med bröd, sallad, karamelliserad lök, pommes och chilimajonnäs.
- Blanda och smaka av.
- Skala och skiva löken.
- Hetta upp en stekpanna, lägg i en klick smör. Stek löken glansig på låg värme. Låt den steka långsamt i 10 minuter och rör om då och då.
- Strö på socker, Jägermeister och rör runt. Låt steka ytterligare några minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer