Jägerflamberad kantarellmacka

kantarellmackor på en stekhäll

Jägerflamberad kantarellmacka

Dags för en kantarellmacka? En härlig höstmacka som flamberas på stekhäll.
Mycket trevligt förrättsplock att välkomnas med innan middag. Eller även mycket trevlig  nattamat en sen kväll.

Flamberingstips:

  • Se till så att det finns utrymme, dvs inga saker som kan ta eld nära.
  • Här används en stekhäll som täcker hela grillen, så att man inte häller sprit ner i elden.
  • Det är bra att tända på med t. ex en brulée-brännare.
  • Stå inte böjd över pannan när du flamberar.
  • När det är dags för flambering ska maten vara mer eller mindre färdiglagad.
  • Ha ett lock/brandfilt nära till hands om det mot förmodan skulle behövas.

Tillagningstid

30

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Jägermeister Mackor Vegetariskt
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

  • 600 g kantareller
  • 2 gula lökar
  • 3 klyfta vitlök
  • 2-3 dl finriven parmesan
  • 1-2 dl Jägermeister
  • 1 tsk timjan
  • bra med smör
  • salt & peppar
  • 4 skivor formbröd

Tillagning

  1. Ansa, putsa och dela stora kantareller i bitar.
  2. Skala och finhacka löken och vitlök.
  3. Tänd grillen eller elden. Lägg ved/kol i ena halvan så att vi får en direkt (varmare) och indirekt (mindre varm) del.
  4. Värm stekhällen försiktigt, vi vill börja med låg värme och låta svampen svettas ur sig vätska. Öka värmen och lägg på en stor klick smör. Fräs någon minut under omrörning. Lägg på löken, en nypa timjan och en klick smör till. Fräs några minuter till och rör så att det inte bränner.
  5. Stek bröden i en klick smör vid sidan om svampen. Låt dem få färg och håll dem sedan varma på indirekt värme.
  6. Slå på Jägermeister på svampen och tänd på (se tips nedan). Salta och peppra.
  7. Fördela svampen på bröden, strö över ost och servera direkt.

Kommentarer