Ingredienser
- 300 g jordärtskocka
- 3-4 rökta andbröst
- 5 dl vatten
- 2-3 dl grädde
- 1-2 msk Jägermeister
- 1 äpple
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk timjan
- 1 tärning hönsbuljong
- salt & svartpeppar
- Serverades tillsammans med bröd, nötig rapsolja, rödbets- och äppelchips
Tillagning
- Skölj, skala och skiva ner frukt, grönsaker och rotfrukter.
- Fräs jordärtskocka, lök, äpple och timjan i olja.
- Späd med vatten, buljong och puttra under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter.
- Addera grädde och mixa soppan slät. Späd med mer vatten om den känns tjock och smaka av med salt och peppar.
- Skumma upp soppan med stavmixer och fördela i fyra varma tallrikar.
- Toppa soppan med skivor av rökt and, chips och ringla över lite rapsolja.
- Dra några varv med pepparkvarnen och strö över flingsalt.
Kommentarer