Jordärtskockssoppa med äpple, rökt gräsand och Jägermeister

bord ute med soppa och jägermeister

Jordärtskockssoppa med äpple, rökt gräsand och Jägermeister

En len soppa på jordärtsskockor som spetsas med Jägermeister och toppas med rökt andbröst, chips på äpplen och rödbetor.

Tips: En bra genväg när det är ont om tid - köp frysta jordärtskockor. Skalade och färdiga. Skall man bjuda varm soppa som förrätt till många gäster, värm gärna tallrikarna så håller sig soppan varm längre.

Tillagningstid

30 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 min
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Jägermeister Soppa
Måltid
Förrätt Huvudrätt

Ingredienser

  • 300 g jordärtskocka
  • 3-4 rökta andbröst
  • 5 dl vatten
  • 2-3 dl grädde
  • 1-2 msk Jägermeister
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk timjan
  • 1 tärning hönsbuljong
  • salt & svartpeppar
  • Serverades tillsammans med bröd, nötig rapsolja, rödbets- och äppelchips

Tillagning

  1. Skölj, skala och skiva ner frukt, grönsaker och rotfrukter.
  2. Fräs jordärtskocka, lök, äpple och timjan i olja.
  3. Späd med vatten, buljong och puttra under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter.
  4. Addera grädde och mixa soppan slät. Späd med mer vatten om den känns tjock och smaka av med salt och peppar.
  5. Skumma upp soppan med stavmixer och fördela i fyra varma tallrikar.
  6. Toppa soppan med skivor av rökt and, chips och ringla över lite rapsolja.
  7. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över flingsalt.

Kommentarer