Steak sandwich på älgentrecote och senapskräm med Jägermeister

köttmackor med jägermeister och sås på galler

Steak sandwich på älgentrecote och senapskräm med Jägermeister

En maffig, mättande macka med mycket smak!
Finns det inte tid att baka eget bröd så köp färdiga, avlånga Briochebröd som är mjuka att enkla att bita igenom. Här vill man få med alla goda smaker i varje tugga.

Recept på egan fina Hoagiebröd hittar du här!

Tillagningstid

60 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60 min
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Jägermeister Kött Mackor

Ingredienser

    Älgentrecote

  • 4 skivor älgentrecote
  • några kvistar timjan
  • 1-2 klyftor vitlök
  • smör, salt & peppar
  • Senapskräm

  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 2 msk senap
  • 1 msk honung
  • 1 msk Jägermeister
  • salt & peppar
  • Till servering

  • picklad rödlök
  • brioche-bröd
  • friterad lök
  • jalapeños
  • riven ost
  • sallad
  • Tillbehör:

    Inlagd rödlök

  • 3-4 röda lökar
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Friterade lökringar

  • 2-3 gula lökar
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl pankomjöl
  • 5 dl frityrolja
  • Smet

  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk pulvermospulver
  • 2 msk maizena
  • 1,5 dl bubbelvatten

Tillagning

  1. Låt köttet bli rumstempererat.
  2. Blanda samman senapskräm och smaka av med salt och peppar.
  3. Förbered alla tillbehör.
  4. Krossa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv.
  5. Sätt på en stekpanna och låt den bli genomvarm.
  6. Lägg i smör, timjan och vitlök. Låt smöret tystna i pannan och få fin färg.
  7. Lägg i köttet och stek det till fin färg. Salta och peppra. Vänd och stek på andra sidan. Använd gärna en termometer. Stek köttet till en innertemperatur 56-57°C (tänk på att det fortsätter att stiga ytterligare någon grad)

Montering

  1. Dela bröden. Bred på senapskräm och lägg sallad i botten. Skär köttet i skivor och fördela i bröden. Strö över riven ost. Toppa med friterad lök, inlagd lök, jalapeños och ringla över mer senapskräm.

Tillbehör

Inlagd rödlök

  1. Blanda samman lagen. Rör tills sockret löst upp sig.
  2. Skala och skiva rödlöken och lägg ner i lagen. Låt löken dra i minst 15 minuter, men kan gärna stå över natten om det finns tid.

Friterade lökringar

  1. Blanda ihop frityrsmeten.
  2. Skala och skär löken i skivor.
  3. Doppa först lökringen i mjöl, sedan i smet och sedan i pankomjöl.
  4. Hetta upp olja i en panna, gryta eller fritös. Fritera dem några i taget tills de fått en gyllenbrun färg och lägg dem sedan på papper.

Friteringstips

  1. Man kan använda frityrolja eller en vanlig, neutral rapsolja.
  2. Använder man en liten kastrull och friterar i omgångar så går det inte åt så mycket olja.
  3. Tänk alltid på att – stänga av fläkten, flytta på ongarna och ha ett lock till hands om det mot förmodan skulle börja brinna.
  4. Friterar man så här lite så kan man sila av oljan och använda den igen.

Kommentarer