Grillad kalv och zucchini med pastasallad ”caponata”

Grillad kalv och zucchini med pastasallad ”caponata”

Grillad kalv och zucchini med pastasallad ”caponata”

Grillad kalv och zucchini med pastasallad ”caponata”

Här har ni en typisk siciliansk komposition med den fina smaken från råvarorna i fokus. Lätt att förbereda, och passar så väl till grillpicknick som till det dukade bordet. Bra att ha i bakuhuvudet är att den "dubbla ostkrämen" med mascarpone, parmesan och citron är så fantastisk att du troligtvis vill göra lite extra direkt! I glaset ett rött vin från Sicilien som bjuder på samma generösa smakrikedom som maträtten. Svårare än så behöver det inte vara. Buon appetito!

Tillagningstid

1 timma

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
4 portioner
Betyg (1 röst)
5
Skriv ut
Kategori
Kalv Kött Pasta
Måltid
Huvudrätt Till grillen
Tillfälle
Sommarmat Vårmat

Ingredienser

    Sallad

  • 500 g kokt pasta, blandad med olivolja
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 2 st salladslökar, finskurna
  • 150 g vitlöksmarinerade oliver
  • 2 stavar blekselleri, finskurna
  • 100 g kapris, avrunnen
  • 1 knippe basilika, finskuren
  • 1 knippe bladpersilja, finskuren
  • Dubbel ost

  • 250 g mascarpone ost
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk juice från en grillad citron
  • salt och peppar
  • Grillen

  • 600 g kalventrecôte
  • 1 st zucchini, skuren i 2 centimeters skivor
  • 1 st citron halverad
  • olivolja
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Blanda ingredienserna till pastasalladen och garnera med örter.
  2. Salta och peppra entrecoten och grilla till önskad tillagning, 55 grader medium rare.
  3. Pensla zucchiniskivorna och grilla.
  4. Halvera citronen och grilla.
  5. Medan köttet vilar - rör upp mascarponeosten så att den blir krämig, vänd ner parmesan, olivolja. Rör ner grillad citronjuice och smaka av med salt och peppar. Klicka osten over köttet och salladen.