Osso Buco eller ossobuco alla Milanese är en gryträtt med kalvlägg i skivor. En av italiens mest klassiska maträtter här i tappning av Tareq Taylor. Långkok är bland det godaste och enklaste man kan laga. Ju längre tid grytan får puttra desto mustigare och smakrikare blir den. När kalvläggen är mör och lätt lossnar från benet då är köttet klart. Detta är en fantastiskt god och smakrik maträtt vilket innebär att vinet bör vara minst lika smakrikt. Vi väljer att servera vin från Valpolicella eller Toscana, som har detta men även en bra syrlighet, som krävs för att möta maträttens fyllighet. Buon Appetito.
Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.
Varmt tack till Tareq Taylor som lånat ut fyra recept från sin nya kokbok Tareq Taylor Favoriter till våra viner.