Antingen gillar man anka eller så gör man det inte, kan man tro. Men att laga anka sous vide kan omvända nästan vilken icke-ank-ätare som helst! Perfekt innertemperatur och krispigt skinn är A och O när man gör anka och det är precis vad du får med denna rätt. Servera med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel så har du en riktig pangrätt. Pinot Noir är den mest klassiska matchningen vin till anka och då är det sober Bourgogne som passar bäst. Hoppas att det smakar!
Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar.
Recept av Swedishfoodie